Ruben Spaargaren - Rolstoeltennisser

Ruben Spaargaren - Rolstoeltennisser

Ruben Spaargaren

Ruben Spaargaren is in 2010 op zijn elfde in aanraking gekomen met rolstoeltennis nadat hij kort daarvoor gehandicapt raakte en in een rolstoel belandde.

Na ongeveer vier jaar trainingen te hebben gevolgd via Stichting Rolstoeltennis in Badhoevedorp is Ruben inmiddels zo ver gekomen dat hij vanaf 2015 tijdens de Nederlandse toernooien zal uitkomen in de main draw.

Zijn vorderingen zijn inmiddels ook opgemerkt door de KNLTB en Ruben is inmiddels opgenomen in de landelijke selectie. Op dit moment is Ruben op veel fronten bezig om zich te ontwikkelen. Hij traint wekelijks met de selectie in Almere, werkt samen met Marc Kalkman aan zijn techniek tijdens de wekelijkse privé trainingen en doet verdere spel ervaring op tijdens de groepslessen bij Tennis Solutions in Zevenaar. Dit jaar heeft Ruben deelgenomen aan diverse Nederlandse toernooien en ook meegespeeld in verschillende internationale toernooien in Nederland, België en Frankrijk. Daarnaast was het WTC in Turkije een geweldige ervaring. Al deze activiteiten hebben er toe geleid dat Ruben op dit moment in de Nederlandse ranglijst op de 10e plaats staat voor zowel de enke als de dubbel klassering. Internationaal staat Ruben op de 10e plaats bij de junioren en bij de senioren heeft hij inmiddels ook al enkele punten behaald.

Om Ruben te ondersteunen in zijn streven om op een zo hoog mogelijk niveau zijn sport te kunnen beoefenen is de Stichting Ruben Spaargaren Tennis on Wheels opgericht.

De stichting wil dit doel bereiken door het werven van sponsoren op zowel financieel als praktisch vlak. Daarnaast wil de stichting natuurlijk de minder validensport in het algemeen en het rolstoeltennis in het bijzonder op een positieve manier onder de aandacht brengen.