Roelstoel voor Zwembad de Waterlelie

1 november 2016

Bij Zwembad De Waterlelie vindt momenteel een grote verbouwing plaats: er wordt een sporthal gebouwd en de horeca en entree worden verbouwd. Dit betekent dat mensen die slecht ter been zijn, niet meer vlakbij de ingang kunnen parkeren. Om deze mensen toch naar het zwembad te laten komen, is er een rolstoel beschikbaar gesteld door de Mike Multi Foundation.

Donderdagochtend is de sportochtend voor 50+. Het AquaVitaal-programma biedt de ouderen een divers sportprogramma, met een kopje koffie/thee en een gezellig praatje met leeftijdgenoten. Juist voor deze groep is het belangrijk dat ze blijven bewegen, en dat kan in het water heel goed. Vrijwilligers zorgen er nu voor dat de mensen die slecht ter been zijn eenvoudig van de parkeerplaats naar het zwembad worden gebracht. En na afloop van het zwemmen worden zij met de rolstoel weer afgeleverd bij hun auto. Zo blijft het voor iedereen mogelijk om te komen zwemmen.

Ook op andere dagen is het mogelijk gebruik te maken van deze service. U wordt verzocht dit wel van te voren telefonisch bij de receptie te melden. Deelnemers kunnen dan op het moment dat zij op de parkeerplaats staan, bellen naar de receptie. Zij worden dan opgehaald door een vrijwilliger of zwembadmedewerker.

De rolstoel is geschonken door de Mike Multi Foundation. Deze foundation heeft als doel het mogelijk maken en bevorderen van sport voor mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking. Greta Holtrop van Zwembad De Waterlelie heeft het initiatief genomen om een rolstoel te laten komen. Uiteraard dankt zij de foundation voor de schenking en ze hoopt dat er veel gebruik van wordt gemaakt.

Foto: Mike vd Laarse (Mike Multi Foundation), Bernard van Donselaar (vrijwilliger), Gerda Knierim (deelneemster AquaVitaal) en Greta Holtrop (initiatiefneemster van De Waterlelie).